Banja Luka

VIDEO | Pala kumova terasa

Banjalučki gradonačelnik Stanivuković kaže kako su u ovoj situaciji ispoštovane sve pravne procedure.
Vijesti / Flash | 27. 11. 2021. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Kajak terasa" u vlasništvu obitelji Radišić srušena je danas, kao što je ranije najavio gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

Stanivuković se prije početka rušenja obratio medijima te je naglasio da je ovim ispravljena dugogodišnja nepravda koju su, prema njegovim riječima, pojedinci počinili gradu.

"Došli smo da pošaljemo poruku da je grad veći od pojedinca. Rušenjem ovog objekta stavljamo institucije u prvi plan. Uvjeravali su nas da nismo u pravu. Ovo je treća sreća. Rekao sam kada dođem treći put ovo će biti srušeno. Kladili su se da li ću srušiti ili ne, evo danas je pravda zadovoljena. Isti ti kojim danas rušimo ovo bit će jednaki kada donesu papir. Svi smo u istoj ravni. Nema privilegiranih. Ponosan sam što su danas sa mnom oni koji su vjerovali", rekao je Stanivuković, prenose Nezaviosne novine.

S druge strane, portal Mondo navodi kako je odvjetnik obitelji Radišić, Miloš Stevenović obznanio da će zbog rušenja biti podnesene krivične prijave.

“Ovo je čist vandalizam, gradonačelnik je nezakonito srušio ovaj ugostiteljski objekt. Ni jedan pojedinac ne može sam da provodi silu. Ludilo koje je stvorio me zaprepastilo. Podnijeli smo krivične prijave i podnijet ćemo tužbu koja vrijedi više od 500.000 KM”, rekao je.

No, gradonačelnik Stanivuković kaže kako su u ovoj situaciji ispoštovane sve pravne procedure.

“Oni su rekli da je ovo njihovo i da mi nemamo pravo da rušimo. Evo danas ovo govori drugačije. Zemljište pripada Gradu. Po Regulacionom planu ovdje je planirano kajak pristanište i zelena površina”, rekao je i dodao da se ne plaši krivičnih prijava koje najavljuje obitelj Radišić.

“Skupljam ih kao bedževe”, poručio je Stanivuković.

Nakon toga, Stanivuković je izveo Željka Vulića kojem je kuća u Ulici Svetozara Markovića, prema njegovim riječima, trebala biti srušena jer je 2013. godine odbio da proda svoje zemljište investitoru Miletu Radišiću.

“Oko za oko zub, za zub. Ima pravde”, zaključio je Stanivuković.

Radišić je inače kum člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)Milorada Dodika.

Kopirati
Drag cursor here to close